Reinigen en nareinigen van je gezicht in 3 stappen.

In 3 stappen en met de juiste producten je gezicht reinigen en nareinigen

Geplaatst in: Mijn Beauty Routine

Het reinigen en nareinigen van je gezicht is een zeer belangrijk moment in de dagelijkse schoonheidsroutine, ’s morgens én ‘s avonds. Hoe belangrijk kun je lezen in het artikel Waarom het dagelijks reinigen en nareinigen van je huid zo belangrijk is.

 

Vergeet je hals en decolleté niet

De opperhuid van de hals en het decolleté is net zo delicaat en belangrijk als die van het gezicht. Dus als je je gezicht behandelt, vergeet dan niet om ook het hals en het decolletégebied mee te nemen.

 

Stap 1 – Make-up verwijderen

Gebruik je make-up, verwijder die dan eerst met een make-up remover zoals Duo Face van Belnatur.

Duo Face is een parfumvrije make-up remover in een handige sprayflacon. Het verwijdert moeiteloos allerlei soorten make-up: foundation, ogenschaduw, (waterproof) mascara en (waterproof) lipstick.

Het is een niet vette, ‘twee fasen’ make-up remover. Dat wil zeggen dat ze bestaat uit twee verschillende vloeistoffen. De bovenste vloeistof is op oliebasis en drijft op de vloeistof op waterbasis. Even schudden volstaat om de beide vloeistoffen goed met elkaar te laten mengen. Het droogt de huid niet uit en is geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de meest gevoelige.

Toepassing

Spray Duo face rechtstreeks op een wattenpad en verwijder eerst de (waterproof) lipstick.

Spray Duo Face rechtstreeks op een nieuwe wattenpad en verwijder de (waterproof) eyeliner, mascara, kajal. Dep je oogleden voorzichtig en verwijder je make-up door de wattenpad eerst van boven naar beneden te halen en vervolgens van de binnenhoek van het oog naar buiten, totdat alle sporen van de oogmake-up verdwenen zijn.

Verwijder vervolgens de rest van de make-up van je gezicht en hals (en decolleté, als je daarop ook make-up hebt aangebracht). Sluit de ogen en spray Duo Face over het gezicht, hals en decolleté. Even in laten trekken en vervolgens de make-up met een wattenpad verwijderen.

 

Je kunt de make-up ook verwijderen met Aqualoe Micelar van Belnatur. Dit micellair water is speciaal ontwikkeld om de huid van je gezicht, ogen, lippen, hals en decolleté op een uiterst milde en doeltreffende manier:

  • te ontdoen van make-up (foundation, ogenschaduw, mascara en lipstick); verwijdert zelfs hardnekkige make-up zoals waterproof mascara en/of plakkerige lipgloss
  • én te reinigen van verontreinigingen/onzuiverheden zoals stof- en vuildeeltjes, zout van transpiratie, talg, dode huidcellen.

Droogt de huid niet uit en laat ook geen vettige film op de huid achter. Het is geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de meest gevoelige.

Toepassing

Breng een normale hoeveelheid van het micellair water aan op een wattenpad. Door simpelweg met de wattenpad over de huid te wrijven verdwijnen make-up en verontreinigingen/onzuiverheden in een oogwenk, oftewel worden op de wattenpad meegenomen.

 

Note

Bij gebruik van Aqualoe Micelar kan stap 2 worden overgeslagen, omdat het product zowel de make-up verwijdert als het gezicht, hals en decolleté reinigt van verontreinigen/onzuiverheden.

 

Stap 2 - Reinigen

Belnatur heeft hiervoor 3 geschikte reinigingsproducten.

 

Brossage is speciaal geformuleerd om een vette of gecombineerde (met vette en droge zones) huid te ontdoen van verontreinigingen/onzuiverheden. Kan naast bovenstaande huidtypen, toegepast worden op alle andere huidtypen. Produceert een aangenaam en rijk schuim. Heeft ontsmettende, antimicrobiële eigenschappen. Irriteert niet, droogt de huid niet uit. Houdt de pH waarde van de huid intact en is gemakkelijk af te spoelen. Geeft, naast een frisse en rozige teint, tevens aan de huid een antioxidant bescherming tegen vrije radicalen mee die voortijdige huidveroudering veroorzaken.

Toepassing

Maak de huid van gezicht, hals en decolleté vochtig met lauw water. Brossage gelijkmatig aanbrengen op het gelaat, hals en decolleté en door middel van ronddraaiende bewegingen met de vingertoppen zachtjes inmasseren tot een zacht schuim ontstaat. Oogcontouren vermijden. De huid afspoelen met lauw water en droogdeppen met een schone handdoek.

 

Derbaflor is een reinigingsmelk rijk aan goudsbloem-, kamille- en lindebloesemextracten, speciaal geformuleerd om een droge huid en de huid die gevoelig is voor irritaties te ontdoen van verontreinigingen/onzuiverheden. Heeft antiseptische, ontstekingswerende, kalmerende en hydraterende eigenschappen. Helpt huidirritaties te verminderen/voorkomen en voorkomt uitdroging. Bevordert het huidregeneratieproces en beschermt tegen de schadelijke werking van vrije radicalen.

Toepassing

Gelijkmatig aanbrengen op het gezicht, hals en decolleté en gedurende 1 minuut zachtjes inmasseren. Oogcontouren vermijden. De huid afspoelen met lauw water en droogdeppen met een schone handdoek.

 

Pur-Skin Cleanser is een reinigingsschuimgel, vrij van conserveermiddelen, voor de vette huid met 1e graad acne en voor de vette huid die neigt naar acne. Bevat zachte niet agressieve reinigers verkregen uit glucose en aminozuren. Zorgt voor het verwijderen van alle onreinheden zonder de pH-waarde en de huidflora van de huid te verstoren en reguleert de talgafscheiding. Houdt de toename van bacteriën onder controle, voorkomt irritaties en gaat het ontstaan van nieuwe onreinheden tegen.

Toepassing

Gelijkmatig aanbrengen op de droge huid van het gezicht, hals en decolleté en door middel van ronddraaiende bewegingen met de vingertoppen enkele seconden inmasseren, intensiveer op de onzuivere gebieden. Oogcontouren vermijden. Bevochtig de handen met lauw water en zet het inmasseren voort tot een zacht schuim ontstaat. De huid afspoelen met lauw water en droogdeppen met een schone handdoek.

 

Stap 3 – Nareinigen

Voor het nareinigen, ‘tonifiëren’ wordt dat met een duur woord genoemd, van je gezicht, hals en decolleté bevelen wij Marina Lotion van Belnatur aan. Dit product is geschikt voor alle huidtypen, ook voor de meest gevoelige huid. Het verwijdert de laatste restjes reinigingsproduct, verontreinigingen/onzuiverheden, make-up. Het kalmeert, hydrateert en neutraliseert de pH waarde van de huid. En zorgt voor een betere huidopname van de werkstoffen in het opvolgend aan te brengen huidverzorgingsproduct: je huidverzorgingscrème voor de dag of nacht.

Toepassing

De huid van het gezicht, hals en decolleté tonifiëren (nareinigen) met behulp van wattenpads waarop een normale hoeveelheid Marina Lotion is aangebracht.