Hoe verwijder je waterproof mascara?

Hoe verwijder je waterproof mascara?

Geplaatst in: Beauty Gids

Een waterproof mascara die alles kan weerstaan: regen, sessies in de sportschool of in het zwembad ….., maar hoe verwijder je het dan volledig?

Met onze tips kom je erachter hoe gemakkelijk het is. 😉

 

Tip 1. Draag de juiste waterproof mascara

Mascara’s!  Ze worden ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen. Om het volume van de wimpers te vergroten, of om de wimpers te laten krullen of ….., om weerstand te bieden tegen water, transpiratie, tranen van het lachen of andere sterke emoties.

Om zonder zorgen te kunnen duiken, lachen, bewegen, springen, is Aqua Lash van Mesauda Milano het meest geschikt voor jou. Deze waterproof mascara geeft dankzij de perfecte combinatie tussen de waterproof formule en de speciale borstel, een spectaculair volume en een ultieme definitie voor een waterproof ooglook zonder klontvorming, de hele dag door.

 

Tip 2. Waterproof mascara verwijderen

Na een drukke dag is het tijd om je waterproof mascara en andere make-up te verwijderen. Dit kan effectief met Duo Face Make-up Remover van Belnatur. Deze parfumvrije make-up remover in een handige sprayflacon, verwijdert moeiteloos allerlei soorten make-up: foundation, ogenschaduw, (waterproof) mascara en (waterproof) lipstick.

Duo Face is een niet vette, ‘twee fasen’ make-up remover. Dat wil zeggen dat ze bestaat uit twee verschillende vloeistoffen. De bovenste vloeistof is op oliebasis en drijft op de vloeistof op waterbasis. Even schudden volstaat om de beide vloeistoffen goed met elkaar te laten mengen. Het droogt de huid niet uit en is geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de meest gevoelige.

Toepassing

Spray Duo face rechtstreeks op een wattenpad en verwijder de waterproof mascara.

Het verwijderen van (waterproof) lipstick doe je op dezelfde wijze; neem een nieuwe wattenpad.

Verwijder vervolgens de rest van de make-up. Sluit de ogen en spray Duo Face over het gezicht en hals (en decolleté als daar ook foundation is aangebracht). Even in laten trekken en vervolgens de make-up verwijderen met een wattenpad.

 

Tip 3. Reinigen, nareinigen en crème aanbrengen

Nadat de make-up van het gezicht (en hals en decolleté) is verwijderd, is het belangrijk dat je het reinigen en nareinigen van je huid en het aanbrengen van een crème specifiek afgestemd op jouw type huid, niet overslaat! Ook niet als het laat is en je ogen bijna dichtvallen van de slaap. Waarom dit belangrijk is lees je in het artikel Waarom het dagelijks reinigen en nareinigen van je huid zo belangrijk is.