De perfecte make-upbasis voor een gevoelige huid

De perfecte make-upbasis voor een gevoelige huid

Geplaatst in: Beauty Gids

Een huid die roodheden vertoont, branderig is en jeukt. Klinkt dat bekend? Voeg daar uitslag aan toe en je hebt een bijna compleet beeld van wat het betekent om een gevoelige huid te hebben.

 

Een gevoelige huid is van nature kwetsbaar voor invloeden van buitenaf en kan hier overmatig op reageren.
Het afweermechanisme is verstoord waardoor de huid een lagere weerstand heeft tegen stoffen die kunnen irriteren. Dit is niet noodzakelijk te wijten aan een allergische oorsprong.
Normaliter kan dit toegeschreven worden aan de prikkelbaarheid van de zenuwuiteinden die zich bevinden in de opperhuid (epidermis).

 

Een gevoelige huid vertoont doorgaans de volgende symptomen:

  • roodheden
  • jeuk
  • branderigheid en uitslag.

Deze symptomen kunnen zich zowel op het gezicht als op het lichaam voordoen.

 

Maar ook op een gevoelige huid is het mogelijk om een perfecte make-upbasis te creëren door een paar eenvoudige stappen te volgen. Laten we eens kijken hoe.

 

Huidverzorging: een must!

Het is belangrijk dat je, voordat je make-upproducten aanbrengt, de huid van je gezicht (en hals en eventueel decolleté) éérst make-up-proof maakt. Dit heeft alles te maken met huidverzorging. Dit houdt in dat je je huid eerst reinigt met een reinigingsproduct, nareinigt met een lotion en vervolgens voorziet van een huidverzorgingscrème.
Velen denken dat het een fase is die kan worden overgeslagen, maar het is een fundamentele stap in de dagelijkse schoonheidsroutine die niet kan worden overgeslagen.
De huidverzorgingscrème zorgt er namelijk voor dat de make-upproducten die je vervolgens aanbrengt, niet in direct contact gebracht worden met je huid, waardoor je huid beschermd wordt tegen de gekleurde pigmenten in de make-upproducten.

Meer over het belang van het make-up-proof maken van je huid lees je in het artikel Make-up-proof maken van het gezicht: een fundamentele stap in de dagelijkse schoonheidsroutine.

 

De huidverzorging moet wel effectief zijn

Voor een echt effectieve huidverzorging van een gevoelige huid zijn huidverzorgingsproducten nodig die de beschermende barrière van de huid herstellen, irritaties en roodheden kalmeren en het huidgevoel verbeteren.

 

De huid reinigen

Derbaflor van Belnatur is bij uitstek geschikt voor het reinigen van een gevoelige huid. Het is een reinigingsmelk rijk aan goudsbloem-, kamille- en lindebloesemextracten, speciaal geformuleerd om een droge huid en de huid die gevoelig is voor irritaties te ontdoen van verontreinigingen/onzuiverheden, zoals stof- en vuildeeltjes, zout van transpiratie, talg, dode huidcellen. Het heeft antiseptische, ontstekingswerende, kalmerende en hydraterende eigenschappen. Helpt huidirritaties te verminderen/voorkomen en voorkomt uitdroging. Bevordert het huidregeneratieproces en beschermt tegen de schadelijke werking van vrije radicalen.

 

De huid nareinigen

Reinig de huid na met bijvoorbeeld Marina Lotion van Belnatur. Deze lotion is geschikt voor alle huidtypen, ook voor de meest gevoelige huid.

Marina Lotion verwijdert de laatste restjes van het reinigingsproduct, verontreinigingen/onzuiverheden, kalmeert, hydrateert en neutraliseert de pH waarde van de huid. En zorgt voor een betere huidopname van de werkstoffen in de opvolgend aan te brengen huidverzorgingcrème.

 

Crème op de huid aanbrengen

Breng tot slot een beschermende, hydraterende oogcontourcrème, zoals Hydromar Contour van Belnatur aan en voor de rest van het gezicht (en hals en decolleté) een beschermende, hydraterende crème, zoals Hydromar Basic van Belnatur.

De oogcontourcrème Hydromar Contour is geschikt voor alle gevoelige huidtypen, zelfs voor de meest gevoelige. Verhoogt de weerstand van de huid, vermindert kringen en vochtophopingen onder de ogen, kalmeert en vermindert roodheden en is pijnstillend voor de huid die branderig en prikkend aanvoelt. De oogcontourcrème heeft een 'soft-focus' effect. Dit zorgt optisch voor een gladdere huid, waardoor rimpeltjes en onvolkomenheden minder zichtbaar zijn.

De crème Hydromar Basic is geschikt voor de gevoelige huid die last heeft van uitdrogingsverschijnselen en schrale plekken. Doordat de crème een beschermende en aanspannende film op het huidoppervlak vormt, voorkomt dit vochtverlies. Verbetert de weerstand van de huid, activeert de regeneratie van de beschadigde en/of schrale huid, verhoogt de vochtvasthoudende capaciteit en herstelt de zachtheid en soepelheid van de huid.

 

In plaats van Hydromar Basic kan ook gebruik gemaakt worden van Hydromar Activ van Belnatur. Deze beschermende, hydrovoedende crème is specifiek ontwikkeld voor de gevoelige huid die droog en schilferig is. Zorgt voor toename van het vochtgehalte, helpt de huidbarrièrefunctie te versterken en de huid gehydrateerd te houden, voedt, verzacht en gaat rimpelvorming tegen.
Bevat avocado olie, is rijk aan essentiële vetzuren (oliezuur en linolzuur), vitaminen A, D, E, F en fosfolipiden. Heeft een hoge mate van tolerantie en wordt gemakkelijk geabsorbeerd door de huid omdat de samenstelling zeer vergelijkbaar is met die van de huidtalg. Dit maakt de crème uitermate geschikt voor een droge, schilferige huid.

 

Zorg dat de crème goed is ingetrokken voordat je de make-upbasis aanbrengt.

Tip

Als je voelt dat je gezicht nog nat(tig) is, dep het dan met een tissue. Als de huid fluweelzacht en fris aanvoelt, zullen de aan te brengen make-upproducten goed hechten, zonder risico op vlekken.

 

De make-upbasis

Breng nadat de huidverzorgingscrème goed is ingetrokken een gezichtsprimer aan, zoals Pro Skin Primer van Mesauda Milano.
Deze primer, verrijkt met vitamine A en hyaluronzuur, beschermt de huid en zorgt dat de make-up beter hecht en daardoor langer blijft zitten.
Creëert een superdunne film op de huid die zichtbaar onvolkomenheden vermindert, de lijnen vult en de huid matteert, waardoor de huid een gladder en fluweelzacht aanzien krijgt.

 

Als je deze stap hebt voltooid en de primer voelt droog aan op je huid, kies je een vloeibare foundation die geschikt is voor een normale tot droge huid, zoals Radiant Skin Foundation van Mesauda Milano.
Deze foundation laat een uiterst fijne en subtiel gekleurde film op de huid achter die de huid zacht, fris en egaal maakt.
De vitaminen en sporenelementen in Radiant Skin Foundation worden gecombineerd met een complex gemaakt van hyaluronzuur in verschillende molecuulgewichten, waardoor een effectieve vochtreserve voor de verschillende lagen van de huid wordt verkregen. Tevens staat hyaluronzuur bekend om zijn antioxiderende eigenschappen.

 

Op de tere, gevoelige oogleden kun je een hydraterende oogprimer, zoals Xtreme Eyeshadow Base van Mesauda Milano, aanbrengen om de oogleden te egaliseren.
Deze primer met een romige, lichte textuur en een uitstekende hechting, zorgt dat de over de primer heen aan te brengen oogschaduw intenser van kleur wordt en de hele dag mooi blijft zitten.

 

Als je ook een concealer wilt aanbrengen raden we je Pro Light Concealer aan van Mesauda Milano. Deze hydraterende, vloeibare concealer heeft de kenmerken van een poedermineraal met een dekkende, beschermende, elastische en vullende werking. Dankzij deze kenmerken dekt het perfect roodheden en donkere kringen en plekken onder de ogen en rond de neus en mond af.

 

Zodra de perfecte make-upbasis is voltooid, is het tijd om je make-up verder af te maken om een prachtige look te creëren!