De perfecte make-upbasis voor een gecombineerde huid (met vette en droge zones)

De perfecte make-upbasis voor een gecombineerde huid (met vette en droge zones)

Geplaatst in: Beauty Gids

Een vette glans op het voorhoofd, een droog gevoel op de wangen. Klinkt dat bekend? Voeg schrale neusranden en op de neus en kin gelokaliseerde onzuiverheden, zoals mee-eters, toe en je hebt een bijna compleet beeld van wat het betekent om een gecombineerde huid te hebben.

 

Een gecombineerde huid heeft droge zones en vette zones. Over het algemeen is de T-zone (voorhoofd, neus en kin) vet en zijn de wangen en de rest van het gelaat droog. De gecombineerde huid is een combinatie van 2 huidtypen: een droge huid en een vette, onzuivere (1e graad acne) huid. Een gecombineerde huid is grotendeels erfelijk bepaald.

 

De T-zone heeft meestal een vette glans, verstopte poriën door overmatige talgproductie en onzuiverheden (open en gesloten mee-eters en hier en daar een puistje). De huid van de droge zones is vaak fragiel (dun), schilfert makkelijk, maar heeft geen last van onzuiverheden.

 

Maar ook op een gecombineerde huid is het mogelijk om een perfecte make-upbasis te creëren door een paar eenvoudige stappen te volgen. Laten we eens kijken hoe.

 

Huidverzorging: een must!

Het is belangrijk dat je, voordat je make-upproducten aanbrengt, de huid van je gezicht (en hals en eventueel decolleté) éérst make-up-proof maakt. Dit heeft alles te maken met huidverzorging. Dit houdt in dat je je huid eerst reinigt met een reinigingsproduct, nareinigt met een lotion en vervolgens voorziet van een huidverzorgingscrème.
Velen denken dat het een fase is die kan worden overgeslagen, maar het is een fundamentele stap in de dagelijkse schoonheidsroutine die niet kan worden overgeslagen.
De huidverzorgingscrème zorgt er namelijk voor dat de make-upproducten die je vervolgens aanbrengt, niet in direct contact gebracht worden met je huid, waardoor je huid beschermd wordt tegen de gekleurde pigmenten in de make-upproducten.

Meer over het belang van het make-up-proof maken van je huid lees je in het artikel Make-up-proof maken van het gezicht: een fundamentele stap in de dagelijkse schoonheidsroutine.

 

De huidverzorging moet wel effectief zijn

Voor een echt effectieve huidverzorging van een gecombineerde huid zijn huidverzorgingsproducten nodig die voor een regulerende werking zorgen en die de problemen van iedere zone van een gecombineerde huid aanpakken en verbeteren, waardoor de huid in een betere balans wordt gebracht.

 

De huid reinigen

Brossage van Belnatur is bij uitstek geschikt voor het reinigen van de gecombineerde huid van verontreinigingen/onzuiverheden, zoals stof- en vuildeeltjes, zout van transpiratie, talg, dode huidcellen. Dit reinigingsproduct heeft ontsmettende, antimicrobiële eigenschappen, irriteert niet, droogt de huid niet uit en houdt de pH waarde van de huid intact. Geeft, naast een frisse en rozige teint, tevens aan de huid een antioxidant bescherming tegen vrije radicalen mee die voortijdige huidveroudering veroorzaken.

 

De huid nareinigen

Reinig de huid na met bijvoorbeeld Marina Lotion van Belnatur. Deze lotion verwijdert de laatste restjes van het reinigingsproduct, verontreinigingen/onzuiverheden, kalmeert, hydrateert en neutraliseert de pH waarde van de huid en zorgt voor een betere huidopname van de werkstoffen in de opvolgend aan te brengen huidverzorgingcrème.

 

Crème op de huid aanbrengen

Breng tot slot een regulerende, hydraterende crème aan, zoals Balance Cream van Belnatur. Deze specifiek voor een gecombineerde huid ontwikkelde crème reguleert overmatige talg en brengt de pH-waarde van de huid in balans. Het verbetert de kwaliteit en de kleur van de huid, zorgt voor een lang aanhoudend hydraterend effect, voor een matte afwerking zonder de huid uit te drogen en geeft de teint een zijdezacht uiterlijk.

 

Zorg dat de crème goed is ingetrokken voordat je de make-upbasis aanbrengt.

Tip

Als je voelt dat je gezicht nog nat(tig) is, dep het dan met een tissue. Als de huid fluweelzacht en fris aanvoelt, zullen de aan te brengen make-upproducten goed hechten, zonder risico op vlekken.

 

De make-upbasis

Breng nadat de dagcrème goed is ingetrokken een matterende gezichtsprimer, zoals Perfect Skin Primer van Mesauda Milano, aan op de vette zones. Deze primer heeft een matterende en vullende werking en dankzij de consistentie van de gel zorgt het voor een fluweelzachte en frisse afwerking.

 

Op de droge zones kun je de waterbalans herstellen door een hydraterende primer aan te brengen, zoals Pro Skin Primer van Mesauda Milano, die verrijkt is met vitamine A en hyaluronzuur.

 

Als je deze stap hebt voltooid en de primer voelt droog aan op je huid, kies je een vloeibare foundation die geschikt is voor een gecombineerde huid, zoals Liquid Silk Foundation van Mesauda Milano, een long lasting matterende vloeibare foundation die alle huidtonen een hoge, vlekkeloze dekking geeft, onvolkomenheden camoufleert en een dun waterafstotend filmlaagje op de huid achterlaat.

 

Wanneer je oogleden duidelijke tekenen van uitdroging vertonen, is het belangrijk een hydraterende oogprimer, zoals Xtreme Eyeshadow Base van Mesauda Milano, op je oogleden aan te brengen om de oogleden te egaliseren. Deze primer met een romige, lichte textuur en een uitstekende hechting, zorgt dat de over de primer heen aan te brengen oogschaduw intenser van kleur wordt en de hele dag mooi blijft zitten.

 

Als je ook een concealer wilt aanbrengen raden we je Pro Light Concealer van Mesauda Milano aan. Deze hydraterende, vloeibare concealer heeft de kenmerken van een poedermineraal met een dekkende, beschermende, elastische en vullende werking. Dankzij deze kenmerken dekt het perfect rode plekjes en pukkeltjes en donkere kringen en plekken onder de ogen en rond de neus en mond af.

 

Zodra de perfecte make-upbasis is voltooid, is het tijd om je make-up verder af te maken om een prachtige look te creëren!